Hem » Here we go again

Here we go again

by Malin

Det började med migrän. Den värsta sorten. Jag låg i princip i sängen och vred mig i fyra dagar och tänkte att snart får jag en stroke! Det hade varit läge att ta min dunder-medicin för att stoppa anfallet, men sedan jag läst att den påverkar fertiliteten negativt så vägrade jag ta den.

Panadol höll mig vid liv ändå, men bromsade inget. Men jordskalven avtog till slut och dammet lade sig i hjärnan. Pånyttfödd för femtielfte gången, eventuellt med några hjärnceller mindre.

Sen, blev ögonlocken svällda och blåa. Alltså jag vaknade och såg mig i spegeln och hajade till. Har jag fått ögoninflammation? Nej. Pollen? Men jag är väl inte allergisk? Avfärdade det besynnerliga fenomenet som en ålderskrämpa. Jag har riktigt tunn hud ring ögonen så blodkärlen skiner lätt igenom. Köpte extra täckande concealer och gick vidare med mitt liv.

Därefter, typiskt att man ska få PMS. Finnar och ful som ett troll. Blä.

Ville ändå testa och se om det kunde vara något annat. Köpte ett graviditetstest på apoteket. Hittade ingen bättre burk på jobbet än en tom tonfiskburk. Diskade den kliniskt ren och inledde därmed “projekt tonfisk i vatten”.

Och så gick det till när jag plussade med tvåan. Arbetsnamn: busungen.

Sen gick det undan. Jag förvandlades genast till Dolly Parton (hjälp vilka bomber) – men som ätit något dåligt på sverigebåten. Jag har nu känt mig som sjösjuk i min egen kropp – if it makes any sense – i två månader. Och det har inte gett med sig ännu. Har gått och sova kl 20.30 varje kväll tills nu, när jag börjat puscha mig själv till 22 för att alls hinna ha någon egentid med karln.

Vi är så glada för att Valter ska få ett syskon (och hen är planerad sedan länge) samtidigt som jag kommer på mig själv att muttra rejält åt alla rådgivningsbesök, blodprov och sånt. Kan inte fatta att jag är här igen och ska göra allt det här igen! Förlossningen ska vi inte tala om. Jag förväntar mig tortyr och har redan bestämt mig för epidural asap.

Oron för bebisen har jag haft, men det lättade rejält efter UL. Allt ser bra ut och hen hoppade omkring som en riktig vilde där inne. Nu kan jag släppa det och återgå till att tycka synd om mig själv, hehe.

Eftersom jag VET att jag kommer att ogilla läget som gravid lika mycket som förra gången, så ödslade jag ingen tid efter plusset. Jag fasade ut från alla förpliktelser! Det första jag gjorde var att avsluta alla mindre ströjobb på firman och flytta ut från kontoret. Det gick hursomhelst inte att vara där eftersom de renoverade hela stället. Ljudet av borrandet i betongväggarna var verkligen öronbedövande. Nästan på gränsen till kränkande på nåt sätt.

Kände verkligen att jag blev “färdig” med hela Vasa centrum efter den här perioden. Så dött, grått och trist. Det enda jag kommer att sakna är restaurangerna och Wolt.

Nu spenderar jag dagarna hemma i lägenheten med sambon som jobbar i sovrummet och jag vid middagsbordet. Valter är på dagis till efter 15. Dagens höjdpunkt för mig är när han ska hämtas. <3 Verkligen i solen i våra liv den killen.

Trean är stökig av alla grejjer från kontoret, och ingen hinner eller orka städa känns det som. Men vi står ut här, mycket tack vare det splitternya hemmet som väntar på oss längre fram. Ljuset i tunneln!

I mitten av juni kommer alltså huset i fråga och i början av december kommer bebis. Nån gång före jag går på mammaledigt ska jag försöka ha min nya webshop up and running.

Så har jag en liten business att pyssla med om söndagarna nästa år då om jag kan och vill. Jonas får packa försändelserna på talko om kvällarna, det har han redan lovat. Har lovat honom guld och skogar som min framtida delägare haha! Men det är ingen brådska. Jag tänker bygga upp det här långsamt så ingen press.

Själv ser jag fram emot att unna mig mammatid igen. Och jag känner inte att jag ger upp nåt alls. Tvärtom. <3 Livet har så mycket att ge oss de närmaste åren.

2 comments

Birgit 28 juni, 2021 - 13:24

Stort Grattis, kära Malin💝! Vilka goda nyheter. Du är så duktig på alla plan och det här kommer att bli så bra som det bara kan bli🙏😇🐣. Tar väl hand om dig och er och snart är ni fyra🎉🎀💞. Allt gott och en varm kram från Birgit Lindelöf på Österlen🌷

Reply
Malin 10 juli, 2021 - 12:13

Tack snälla för din kommentar! 🙂

Reply

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You may also like

%d bloggare gillar detta: