Hem » Malin’s General Store

Malin’s General Store

by Malin

Jag har alltid tänkt, att när jag blir med ett eget hus så då ska jag starta en inredningsbutik. Jag ska mejsla fram en ny, specifik stil som jag älskar och hitta detaljerna som behövs.

Nu är man här då! Om 4 veckor kommer huset, och idag blev ÄNTLIGEN min nya bifirma och butiksnamn godkänd!

DAGS ATT AVSLÖJA VAD JAG KOKAT IHOP!!

Nu är jag väldigt spänd på vad ni ska tycka om namnet. Ni ska veta att det INTE är lätt att komma på ett bra namn som är unikt samtidigt som det är tillräckligt generellt, lätt att säga, kortfattat och ja, kul.

Men låt mig först berätta litet om butikens stil och målgrupp.

Stilen är en mix av det bästa från amerikansk farmhouse, medelhav, cottage core och boho-chic. För en nordisk miljö! Jag väljer ut de mest smakfulla, neutrala bitarna av allt, så det blir lugnt och harmoniskt. Organiserat. Hemtrevligt.

Känslan är jordnära, romantisk, familjeorienterad och inspirerande.

Mood board för Pretty Good Store

Den främsta målgruppen är kvinnor i åldern 25 och uppåt. Bor på landet eller har ett lantställe. Har små barn. Tycker om att klä sig feminint och pysslar gärna med ett och annat hemma. Dras mot den lantliga stilen men vill samtidigt vara trendig. Har en trädgård. Tycker om att laga mat och/eller baka. Söker inspiration på instagram och pinterest.

En slogan som jag funderade mycket på är “that smalltown feeling” – men jag tror jag bara har det som en målsättning för mig själv. Som en röd tråd. Jag har tänkt att all reklam ska vara lite sentimental till sin utformning också.

Med det sagt, jag vill att kunderna ska känna att det är nåt “äkta” med det här varumärket och då vill jag vara sann mot mina egna rötter. Den österbottniska blygsamheten.

Detta är logon!

Det blev… En ganska bra butik.

Vi vet ju alla att ganska bra betyder “jag är positivt inställd” på österbottniska. Det finns rum för förbättring samtidigt som man kommit en bra bit på vägen. Ganska bra är ett stabilt beröm som man kan tro på, eller hur?

Namnet är rättframt tydligt – en butik med fina och bra saker, liksom. Jag kommer att söka produkter i kategorierna heminredning (detaljer), köksverktyg, skafferivaror (kryddor, téer), porslin, accessoarer, förvaring & organisation, barnrum, kalasartiklar (kanske bröllop också) och vintage.

Som ni förstår så kommer det här inte att byggas upp på en dag men man måste börja någonstans.

Tacksam för feedback <3

3 comments

Sarah-Sophia 18 maj, 2021 - 10:01

Åååh jaaa va kul! 🤩som jag har väntat på att få veta vad det är för en butik du har på gång, haha! Nu är min stilla undran bara var den kommer att befinna sej 🤓

Reply
Malin 18 maj, 2021 - 17:30

på the world wide web 🙂 men funderar jag ska ha pop up här och där

Reply
Nina 23 maj, 2021 - 21:49

Så taggad 😍 Ser så fram emot detta 🙂

Reply

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: