Hem » Dags att tänka på livet före pensionen

Dags att tänka på livet före pensionen

by Malin

Idag när jag traskade hem från mataffären (jag är stammis på Citymarket i Vasa centrum) och tänkte på livet sådär som jag alltid gör, så slog det mig en sak. Jag är ju mitt i livet nu! Wow!

I alla fall om livet är att arbeta.

Jag är 32 år och rimligtvis vid 64 är man pensionär.

Betyder det att livet är slut vid 64? Nej, men min vision för mitt liv tar slut där. Det är helt TOMT i hjärnan. Det är ett hörn som jag inte kan se bortom och den insikten känns både superspännande och existensiellt-krisigt.

Jag kan absolut inte se framför mig hur det är att vara pensionär 2053. Kan inte ens fantisera om hurudant mitt (våra?!) liv kommer vara om 32 år.

För det första går tekniken så hiskeligt snabbt framåt nu. Jag måste ämna mitt 30+ liv åt detta, för jag har gett mig tusan på att hänga med så gott jag kan. Detta företagarlivet är ju mitt liv före pensionen, som förhoppningsvis ska betala för min pension också. Det är bl.a därför som jag satsar e-handel nu, håller mig aktiv och uppdaterad kring digital marknadsföring och sociala medier etc.

Man får påminna sig själv ofta om att det här internet, det som vi alla redan tar för givet, bara är i sin början ännu.

På tal om min e-handel så har jag äntligen fått svar nu från en inspektör gällande registreringen, men jag behövde lämna in en rättelseblankett. Så det har jag gjort nu och väntar på grönt ljus.

Känns verkligen som att det är nu jag sår fröna som kommer att påverka mitt liv för all framtid. Slår ner mina rötter för gott, både yrkesmässigt och privat, och hoppas livets träd ska bli stort och vackert.

Vad jag egentligen försöker berätta för mig själv är att det är nu livet är som frodigast, och att jag måste se till att ta vara på det.

Hur tänker du?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You may also like