Hem » När prestationsångesten blev för stor

När prestationsångesten blev för stor

by Malin

Äntligen har våren kommit! Härliga tider. Loggar in här för att önska dig en riktig glad påsk med ett nytt inlägg; för det blir ju ganska sällan. Det är fortsättningsvis mycket att göra både på jobbet och hemma – så mitt bloggande blir högst sporadiskt. 

Men skriver gör jag massor, varje dag. Främst för andras räkning som copywriter och content creator! Jag gör också lite tidningsjobb, men bäst trivs jag i reklamfacket. Eller med kundupplysning, som jag ser det.

Marknadsföring är otroligt kreativt, och en hel vetenskap. Jag blir aldrig någonsin fullärd, men jag vet tillräckligt för att kalla mig professionell marknadsförare. Det är i.o.f.s ett otroligt brett spektrum –  någon annan dag kan jag tråka ut er med vad jag exakt gör.

Förutom det kommersiella skrivandet har jag testat på livet som “seriös skribent” en hel del nu de senaste åren. Till exempel skrev jag riktiga kolumner i lokaltidningen Vasabladet i ett år. Även om jag fick beröm för mina texter så valde jag att sluta vid årsskiftet. Min förklaring var tidsbrist, och det är inte ljug, men egentligen var det så att prestationsångesten blev för stor.

Jag kunde ha en text öppen på datorn i en vecka och tugga tugga tugga. Det är ju varken ett särskilt klokt eller ekonomiskt sätt att jobba. Det tog väldigt mycket energi och frid av mig, sånt som jag behövde för annat. 

Som tur är har jag alltid flera ben att stå på, eller “flera bollar i luften” vore mera sanningsenligt. Alla dessa små projekt huller om buller kanske kan te sig helt spontana och villrådiga. För mig är det logiska men jag förstår att det kan se lite rörigt ut utifrån. Men så måste det vara, livet är för kort för att trampa i samma spår. Jag måste testa nya grejer för att bygga på min erfarenhet! Hur ska jag annars veta vad som är rätt?

Man måste fortsätta leta tills man hittar det arbete som både lönar sig och som man orkar göra i många år framöver. Är det fel måste man snabbt byta! För du måste orka jobba, och det måste löna sig-  annars är det inget jobb. Men är det för jobbigt är det ju inget vidare liv.

Inte alla jobb är så roliga som man tror! Kolumnist, till exempel.

Så våga testa era vingar! Man kan alltid vända hem igen, mer berest. Så mycket klokare. Det märker jag nu när jag startar mitt nya företagsprojekt. Jag kan det här.

Vi får se hur långt det bär den här gången. 

Mer om det nya projektet senare när det godkänts av handelsregistret! 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You may also like