Hem » Starta eget igen.

Starta eget igen.

by Malin

Nej, men nog skulle man kunna ha en till business?

Så tänkte jag… faktiskt aldrig.

Det bara blev så.

Känns som att de första åren som företagare, då försöker man bara överleva med den där grejjen man startat. Man måste ändra den massor för att få den att funka och det är så TUNGT. Det tar väldigt lång tid. På vägen stöps din hjärna om, löder nya trådar och gångar där inne. Blir van med att tänka expansivt. Tycker att det är logiskt. Inte stört. Att utvecklas. Det blir naturliga tankar. Inga konstigheter.

Man börjar kanske tänka, “skulle mitt unga företag må bättre av ett SYSKON? “

För man måste ju inte gå och vänta på kompisföretag, man kan skapa dem åt sig själv.

När man en gång gått så långt i tankarna finns ingen återvändo. Så måste det bli.

Consider it done.

Jag tänker att alla företag behöver kompletterande firmor (samarbetspartners) för att må bra på sikt, men vissa skapar dem åt sig själva. Det är väldigt vanligt, du har kanske bara inte tänkt på det. Begravningsbyrån och blomaffären i byn – chansen är stor att de har samma ägare. Det är så man växer.

Själv har jag i alla fall tänkt skapa en bifirma så småningom, en detaljhandel (webshop) och jag riktigt njuter av processen. Jag skapar min egen drömkund! Att driva själva handeln kommer jag ju också att behöva göra själv i början men tanken är att delegera arbetet senare. Vi får se.

Lansering tror jag inte blir förrän nästa år. Måste vänta tills vi flyttat så att jag kan ta emot varor på ett vettigt sätt. Och jag är ännu långt ifrån säker på vad jag ska sälja. Måste ju avgränsa mig till något. Men jag tittar runt hos olika leverantörer. Jag skissar på en logo och studerar woocommerce.

För inspiration har jag skaffat en massa intressanta böcker, bland annat den på bilden “mind your business”. Superbra! Egentligen ville jag bara titta in här på bloggen idag för att rekommendera den.

Ha en skön helg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You may also like