Hem » Nog ska det bli ett hus nog.

Nog ska det bli ett hus nog.

by Malin

Vad som känns som en lång period av planering och offertförfarande är nu på slutrakan. I veckan skrev vi på leveransavtalet för huset och i samma veva har vi bokat skogshuggare, jordbyggnadsentreprenad och byggnadsledare.

Svårt att tänka sig nu, men så sent som i somras var det här med att bygga ett nytt hus bara en avlägsen dröm. Vi kände att det var dags att ta nästa steg i livet när de två jättekliven “bröllop” och “introduktion till föräldraskapet” var avklarade. Ett eget hem. Men vi vågade väl inte drömma större initialt än ett bättre begagnat hus, i värsta fall ett renoveringsobjekt och i bästa fall ett nytt parhus.

Husköp och renovering visade sig dock vara en ganska invecklad process. Usch jag hoppas jag aldrig behöver ögna igenom en besiktningsrapport eller googla fuktskador igen. Vi gick cirkeln runt många gånger. Kände oss riktigt villrådiga. Kastade in handduken. Knarkade etuovi igen. Åkte på visning. Igen.

Bättre begagnat var lättare sagt än gjort att hitta. Annonserna var sällan ärliga om skicket och vi började misströsta. Till slut hade vi förkastat alla äldre hustyper och börjat se på hus från 2010-talet. Men, då började vi komma så nära nutid att vi kände att vi lika bra kunde bygga nytt för samma peng. Det tyckte banken också.

Snabbspolning till februari följande år. Nu har vi beställt vårt hus som är ett enplanshus av egen design, med element från Simons. Huset har 5 rum + kök, + grovkök och är 144 m2. Jonas är nervös vi bygger för stort medan jag tycker det är i minsta laget. Dock alldeles vettigt och lagom för vår familj. Jag KLAGAR INTE. Herregud, detta är ju drömmen för oss.

Tomten är 2315 m2 och finns på ett bostadsområde invid byns idrottscentrum. Vi har så stora planer för vårt eget paradis på jorden efter många år på hyra. Det finns definitivt ett kreativt undertryck som behöver få blomma ut i all sin prakt. Mitt inredningsintresse till exempel. Och trädgårdsintresset som väckts i och med mina kunder inom trädgårdsbranschen.

Vill ni följa vår husresa?

Jag har startat ett konto specifikt för husbygget och mina inredningsplaner. Där kommer ni att få följa projektet från skiss till färdigt hus till content studio! Jag kommer alltså att flytta mitt kontor hem så snart huset är klart, kanske till julen. Men mer om studion senare.

Eftersom adressen är björnstigen kallar jag huset för bearpath cottage.

Bild nedan är från södersidan, min favoritvinkel på stugan! Välkomna att följa på IG alltså.

Vad mer ska jag berätta om husprojektet? Ni får gärna ställa frågor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.