Min gravidfotografering med Cecilia Calrén Photography

Gravidfotografering – det är kanske ett nyord ändå? Men knappast nyare än babyshower. Ja ja vi blir allt mer amerikaniserade här uppe i norden – men hur kul är det inte med en riktig glammig fotografering i motljus? Prinsessa för en dag! Jag har testat och kan varmt rekommendera.

Idag tänkte jag visa några bilder från min fotosession med superduktiga Cecila Calrén!

Det var någon gång i början av min graviditet som jag efterlyste gravidfotografer här i området. Jag fick en del värdefulla tips men då det var så tidigt i graviditeten tog jag inte tag i saken och bokade. På den tiden var magen ännu så liten och jag hade svårt att föreställa mig hur det skulle kännas och bli senare. Jag sköt upp tanken, helt enkelt.

Kort därpå tog Cecilia kontakt med mig. Hon berättade att hon var på väg att starta eget fotoföretag med specialisering på porträtt av nyfödda och gravida. Skulle jag vara intresserad av att låta mig förevigas för hennes portfolio?
Jag kollade in hennes arbete och såg potentialen direkt. Den här nischen är precis vad som fattas i Österbotten just nu och det kommer att bli en megasuccé. Självklart ville jag vara med och skapa historia!

En gravidfotografering är så mycket mer än bara en fotografering. Det är DIN stund, där du ska få känna dig vacker och stark. Det är ett perfekt sätt att skapa positiva och kärleksfulla minnen under graviditeten. Jag vill föreviga din kärlek och din längtan till det barn som nu växer inom dig.

Cecilia Calrén Photography

Vi bokade tid för klänningsprovning (Cecilia har eget lager) och jag föreslog fotoplats; min favoritpark Setterbergs park här i Vasa.
En regnig och vårvinterdag visade jag henne platsen. Det såg för taskigt ut då. Fontänen och rabatterna var ännu övertäckta för vintern och den övergripande färgskalan var nog 50 nyanser av grå och brun. Men vi bokade in oss i början av juni. Och parken levererade, som jag lovade.

Vi fotograferade sent på kvällen – det är alltså kvällsljus ni ser på bilden – och höll på tills solen gick ned.

Svägerskan hjälpte mig att göra en uppsättning av min korta medelåldersfrilla (tack!!). Med mig på fotograferingen hade jag maken och svägerskan som skyndade med rocken mellan plåtningarna och rättade till hårtestar och kjol. Man behöver inte ha med sig några assistenter, det är inte ens vanligt, men jag ville ha det.

Det roligaste var väl nog när jag tappert försökte sitta på huk på marken – men med mina närmast cementerade höftböjare kunde jag inte sitta rak i ryggen – ännu mindre komma upp därifrån! Haha. Hur stel? Men jag gjorde i alla fall ett tappert försök.

Vill bara passa på och spräcka myten om att gravida skulle vara så himla smidiga. Inte jag i alla fall. Jag har testat att sitta i lotusställning som många gravida influencers gör på instagram. Ni vet, med benen i kors på sängen och håller i magen på bild men alltså herregud nej, det går inte alls. Min lår spärrar upp på sidorna. Magen får inte plats. Jag skriker av obehag och faller bakåt. Fattar inte hur folk gör? Ni vet såna där barbiedockor som man kan vända ut magen på och plopp så är de gravida? Lika smala som innan men med putmage.

Inte med mitt dna. Ni ser ju hur svårt jag har att hålla mig för skratt.

Som tur är fick jag göra precis som jag ville på fotograferingen! Jag fick bara förslag som jag kunde testa om jag ville. Så det kändes absolut som “min” fotografering där jag bestämt alla detaljer.

Jag är jättenöjd med bilderna! Vad tycker ni?

Nu siktar vi som nästa på nyföddfotografering. Det blir spännande! Får se om jag får en liten linslus eller ej? hehe.

Men oavsett så tror jag nog det blir riktigt bra. Cecilia vet hur man ska få bebisarna att trivas (men mer om det senare).

4 reaktioner på ”Min gravidfotografering med Cecilia Calrén Photography

  1. Fina bilder. Fint minne.
    Och du är otroligt vacker i din klänning, den klädde dig och passade både för magen och parken.
    God fortsättning och lycka till då det är dags!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: