0 0
Read Time:4 Minute, 55 Second

I samarbete med Dress Like Marie

Hej vänner! Idag ska ni få följa med mig till den piggaste och absolut trevligaste klädaffären i min hemstad Vasa - Dress Like Marie!

Jag är på jakt efter fina kläder som passar min gravidkropp nu och förhoppningsvis också efteråt - man vill ju inte bara köpa en massa gravidkläder som samlar damm i skåpen sen, eller hur?

Men detta med kläder för alla kroppar är ju inget problem på Dress Like Marie! Tvärtom är det A och O för dem. Ett riktigt inspirerande familjeföretag som fick sin början i Oravais, en liten by norr om Vasa.

Marie Backman-Thors (The Marie) driver företaget tillsammans med sina döttrar Lisa och Emelie. Emelie var faktiskt en av de första entreprenörerna som jag intervjuade i våga satsa podden när det begav sig. Så himla trevlig!

ALLA på Dress Like Marie är faktiskt så fantastiskt glada och positiva. Det är verkligen så mycket glädje i vad de gör. I love it!

Kundbetjäningen i Vasa är absolut inget undantag.

Vasa- affären på handelsesplanaden 18 drivs av företagaren Lisen Vestlin som jag kan säga, utan att känna henne desto närmare, är en genuint varm människa! Hon får en att känna sig så välkommen och man får så bra hjälp att hitta rätt plagg för sin kropp.

Jag älskar också att hon är så öppensinnad och gärna testar nya saker.

Som ni vet konsulterar jag ofta småföretagare och många av dem kunde gärna ta modell av Lisen då det gäller att våga och vara personlig.

Jag hittade ett youtubeklipp med henne som ni gärna kan ta en titt på - det är YLE som intervjuar Lisen inför julhandeln 2017. Visst gör hon ett strålande jobb med att förklara konceptet? Och hur livet som småföretagare... bara händer.

Mycket med Dress Like Marie har liksom växt fram organiskt.

Det började med en kvinna med stort klädintresse, Marie, som så många andra köpte med sig kläder på sina utlandsresor. Spännande kläder som ingen sett förut! Snart började hennes vänner försöka köpa kläderna direkt av henne och hon fick börja ta emot beställningar inför kommande resor. Därav företagsnamnet - Dress Like Marie. 2011 var varumärket dress Like Marie ett etablerat faktum.

 

Kläder för alla kroppar

Dress Like Maries huvudtanke är att alla kvinnor ska få känna sig nöjda och stolta över sina unika kroppar trots kroppsform, storlek och ålder. Därför är det viktigt med plagg som inte bara ser bra ut, utan även känns bra, har bra passform och är smickrande, trots att plagget kanske är av större modell. Min egen fördom med kläderna var att de var tänkta för en äldre målgrupp. Men det är såklart struntprat! Tycker ni att jag ser ut som en tant på den här bilden?

Alltså - kolla in kängorna! De är ju så PUNK! Man står stadigt på jorden med dem. Senap är också min färg och följsamma stretchbyxor är definitivt Guds gåva till min kropp. Som jeans - fast skönare.

I butiken hittar du dessa byxor i alla möjliga, härliga färger och även min andra favorit - värmande leggingsjeansen med hög midja.

Dress like Marie har verkligen varit de bästa gravidbyxorna. Jag är nu i vecka 25 snart och jeansleggingsen, en modell större än vanligt, går ända upp till brösten ännu. Och de sitter stadigt där! ingen risk för ras, alltså. De är så sköna med sin breda resår -  känns som ett skönt stöd för ryggen och magen. Kan varmt rekommendera dem.

De senapsfärgade stretchbyxorna valde jag i storlek L och de passade de bra runt magen i nuläget. Så småningom blir de nog för tajta att använda men då igen är de ju säkert helt perfekta igen efter födseln. En måste ju tänka långsiktigt!

Jag handlar som sagt i min lokala filial i hemstaden - men ni som läser detta behöver faktiskt inte komma till en fysisk butik för att klä er som Marie, så att säga. Mina svenska läsare behöver inte heller komma till Finland (om ni inte vill förstås, ni är så välkomna).

Dress Like Marie finns självklart på nätet.

Shoppa enkelt online

Redan år 2013 öppnade Dress Like Marie sin nätbutik, dresslikemarie.com som levererar till Finland och Sverige. Dress Like Maries huvudkontor och huvudlager finns i Mariehamn på Åland. Butiker och återförsäljare finns redan flera runt om i landet och nätbutiken växer i snabb takt. 2016 lanserades deras alldeles egna klädmärke, Dress like Marie Design. Den svarta tunikan som jag har på mig på bilden ovan är ett av deras egna plagg; RAKEL. Den är också min personliga favorit som jag valde att ta med mig hem.

Här ser ni förresten alla 3 outfits som jag testade.

Bild 1 Tunika Rakel | Senapsfärgade stretchbyxor | Färggrann sjal med prickar | Tuffa läderkängor med liten platå | Halsband, flamingo (finns i Vasa-butikens lager). Bild 2 Mönstrad blus Irma | Jeansleggings med diskret mönster | Kort halsband med ståtligt hänge | Tuff kuvertväska (finns i Vasa-butikens lager). Bild 3 Färgstark blommig klänning | Färgglada MAGIC leggins | Klackskor i mjukt läder | Blandade accessoarer (finns i Vasa-butikens lager).  

Vilken outfit gillade du bäst på mig?

På mitt instagramkonto pågår just nu en omröstning där du kan tycka till och vara med i dragningen av ett valfritt halsband till dig och en vän. Älskar sjöhästen och kaktusen!  Halsband med kaktushänge | Halsband med sjöhäst. Det är Marie själv, tillsammans med dottern Emelie, som gör alla inköp och designar alla Dress like Marie Design-plagg. Marie åker runt världen på inköpsresor, sniffar på trenderna inom dammode och väljer noggrant ut varje produkt till sortimentet. Låter det inte som en dröm? Bilder från Vasa-butiken. Lisen har på sig Klänningen ELINA, också varumärkets egna design. Visst snygg?

Om ni är intresserade av att shoppa online ska ni komma ihåg att använda min rabattkod.

MALIN Med koden får ni -10% rabatt på valfritt plagg ur Dress Like Maries nya kollektion! I kraft till 30.9.2019.   Mer om utlottningen på mitt instagramkonto:
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Dress Like Marie – pigga kläder för alla kroppar!

  1. De senapsfärgade byxorna är ursnygga på dig Malin!!! Verkligen din färg 😀 Och de passar ju perfekt med den där coola svartvita tunikan till. En riktig powermamaoutfit som matchar din utstrålning.

    Jag stormgillar också Dress Like Marie och har använt deras kläder både under graviditeten och nu efteråt. 🙂 Hittade den perfekta amningsvänliga klänningen (som blev en tunika på mig) vid DLM i höstas. Här finns bilder på den: http://tidstjuven.com/2019/march/amelies-dop.html. Så härligt att det verkligen finns kläder för alla kroppsformer OCH livsskeden vid DLM.

    1. Oj tack, ja det var också min favoritoutfit! Tunikan var också jättefin på dig! Nästa skede för mig blir väl också att leta upp amningsvänliga “normala” kläder. Bra att du är ett steg före mig så jag har någon att snegla på! 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: