Alldeles ljuvlig laxsoppa – och ett riktigt enkelt recept!

Reading Time: 3 minutes

Just nu är jag inne i en sådan period att jag har svårt för att promenera utan mål eller ärende någonstans. Det måste ha någon nytta för att motivera mig med den här kulan på magen (även om frisk luft är skäl nog för att ta sig ut). När jag är ute på mina (nuförtiden korta) promenader kring kvarteret brukar jag nu som då kika in i de mindre matbutikerna för att söka efter nedsatta varor.  Känns lökigt att kalla mig själv för en economista men absolut är jag en bargain hunter! Det kommer jag nog alltid att vara – oavsett ekonomi.

Jag ser det inte som att jag är snål utan bara smart. Men så tänker väl alla snåla personer i och för sig, haha!

Jag är ekonomisk, helt enkelt. Det är väl smart?

Igår slog det mig att jag ju faktiskt hade gjort ett riktigt fynd i förra vekcan – en bit högkvalitativ lax – som jag hade fryst ned så fort jag kommit hem. Idag var det dags att göra någonting åt den och herregud, vilken njutning det var! Smörigaste, saftigaste laxen jag ätit på riktigt länge.

Hade liksom inte trott det.

Dessutom gick den så enkelt att tärna när den var fryst, så det rekommenderar jag verkligen er alla att göra. Frys ned fisk till soppor! Jag kunde dra loss skinnet med händerna, bara en sån sak.

Här kommer receptet på soppan som jag gjorde idag. I vanlig ordning får ni göra er egen twist på den, såklart! Mina blir alltid olika för varje gång eftersom jag alltid höftar ihop mina soppor och går lite på känsla.

Lycka till! Glöm inte att spara receptet på pinterest.


 

Enkel laxsoppa

I det här receptet utgår jag ifrån en bit benad bit laxfilé som jag sparat i frysen. Fryst lax går enkelt att tärna i bitar och lossa skinnet av.
Måltid Fisk, Soppa
Kök Nordiskt
Nyckelord soppa
Portioner 4

Ingredienser

 • 8 st potatisar skalade och tärnade
 • 2 st morötter skalade, delade och slantade
 • 3 st buljongtärningar jag tog 2 st fiskbuljong och 1 grönsaksbuljong
 • 0,5 st zucchini delad på längden och skivad
 • 3 stjälkar vårlök strimlad
 • 1 näve dill hackad
 • 1 burk crème fraiche 28% 200g
 • 300 g laxfilé i bitar
 • 2 msk sweet chilisås
 • salt och peppar efter smak

Instruktioner

 • Lägg potatis och morötter i en kastrull (3 liter) och häll på vatten tills det täcker rotsakerna.
 • Smula ner buljongtärningar och låt koka upp.
 • Tillsätt zucchini, vårlök och dill. Låt puttra i 10 minuter.
 • Rör ner crème fraiche och laxen. Låt soppan puttra sakta i 5 minuter.
 • Smaksätt sweet chilisås, salt och peppar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.