0 0
Read Time:3 Minute, 18 Second

I samarbete med Schär

Bonjour! Eller jag menar, Bon Matín! Det var länge sedan jag fick känna mig så här “kontinental” vid mitt frukostbord, jag äter en ganska typisk finsk o-sötad frukost själv, men inte är jag sån att jag inte kan testa något nytt! Jag fick alltså nyligen äran att testa en ny produkt i den glutenfria hyllan; ett sött och mjukt frukostbröd från Schär – Bon Matín.

Jag känner mig alltså inte 100% procent som målgruppen för just den här produkten. Känslan jag får med de här lite söta och mjuka Bon Matín bröden är att Schär hoppas tilltala till de små (extra kräsna) glutenintoleranta som inte är så sugna på glutenfri frukost. Eftersom Bon Matín är så mjuka och smakar bra i sig själva är de ju bara att tugga i sig – men det betyder inte att inte en vuxen kan uppskatta dem av samma orsaker. Jag gick (bokstavligen) bananas med receptutvecklingen för mina bröd.

Tanken är att de mjuka, glutenfria bröden kan ätas precis som det är, doppade i morgonkaffet eller med sylt på – men jag har tagit ut svängarna med mina Bon Matín och kommit på 3 andra serveringsförslag!

Och temat är lyxig lördagsfrulle.


Jag tänker mig att de här bröden kunde göra sig väl på en glutenfri brunch och i och med temat “Frankrike” kunde jag bara inte hålla mig från att göra en… sufflé!

Och som ni vet väntar inte sufflén på gästerna utan den ska ätas direkt innan den sjunker ihop. Så var beredda med skeden när ugnsklockan ringer!

Fransk frukostsufflé med Bon Matín

4 portioner

1 förp. Bon Matín
4 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
4 msk lönnsirap
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Skär Bon Matín-bröden i stora tärningar.
3. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk i en rymlig skål.
4. Krydda äggsmeten med lönnsirap, vaniljsocker och kanel.
5. Vänd ner brödbitarna i äggsmeten och blanda väl.
6. Fördela smeten och brödbitarna i 4 portionsformar och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
7. Servera genast.

Jag pudrade lite florsocker över mina brödpuddingar som en sista touch.

Suffleerna tillredde jag som sagt i ugnen. Nästa variant gör du i stekpannan; låt mig presentera Fylld Bon Matín-toast med färskost och hallon!

Det kanske låter avancerat men det är verkligen superenkelt att göra.

Fylld Bon Matín-toast med färskost och hallon

4 portioner

1 förp. Bon Matín
Naturell färskost
Färska hallon
Smör, för stekning

  1. Dela varje Bon Matín på längden.
  2. Bred ett lager färskost på båda sidor och lägg ihop bröden igen med hallon emellan.
  3.  Värm en stekpanna, tillsätt smör och stek bröden på båda sidor tills gyllenbruna.
  4. Dela varje toast på tvären med en vass kniv och servera genast.

Du kan välja vilka bär du vill till toasten, blåbär till exempel, eller en blandning.

Sist, men inte minst. Det här är inget regelrätt recept utan ett serveringsförslag som är barnsligt gott.

EN OSLAGBAR KOMBINATION av nötchokladpålägg (köpt eller hemlagad), skivad banan och jordgubbar.

Lyxiga Bon Matín med nötsmör, banan och jordgubbar

4 st

1 förp. Bon Matín
Nötchokladpålägg (sötad eller osötad)
1 Banan
4 jordgubbar

1. Dela Bon Matín på längden och bred på ett lager nötchokladpålägg på en sida.
2. Skala bananen och skär den i skivor.
3. Skiva jordgubbarna.
4. Fördela skivad banan och jordgubb på varje botten och lägg ihop bröden till ett.
5. Ät genast eller packa med dem på picknicken.

Mitt tips är att göra dessa godingar i förväg; slå in dem i färskfolie och ta dem med på utflykten som ett uppiggande mellanmål. Vill du minska på sockerhalten kan du använda dig av jordnötssmör istället något annat osötat nötsmör.

 

Bilder från Schär

Det var mina 3 serveringsförslag för Bon Matín! Hoppas ni vill testa dem.

Blev du intresserad av produkten kan du läsa mer om den här. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.