0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

I samarbete med Schär

Som ni vet tackar jag sällan nej till en kreativ utmaning i köket. Men som receptkreatör (ja, det är ett heltidsjobb) är det faktiskt inte alls givet att jag får laga glutenfritt varje dag. Det beror på kunderna och jobben helt enkelt. Ofta spelar det ingen som helst roll vad mina egna preferenser är, eftersom det är en anonym produktion.

Men ibland har jag tur. Ibland spelar det roll att jag är en expert på glutenfri bakning och matlagning.

Därför blev jag extra glad häromveckan när Schär bad mig skapa enkla recept av deras småkakor och kex. En så kallad; cookie challenge!

Så roligt uppdrag!

Schär har ju ett väldigt stort utbud av glutenfria produkter, så det var svårt att välja, men valet för till slut på Choco Chip Cookies, Maria-kex och Wafers al limone. 

Av Choco chip cookies valde jag att göra en sån här supergullig liten tårta med mascarponekräm.

Fukten gör att kakorna mjuknar och går att skära. Om du vill kan du pensla kakorna med kaffe för extra fukt, men det är inget måste alls. En trevlig liten dessert till fikat. När du vill äta en tårta men vill göra det enkelt för dig!

Receptet hittar du här:

Choco chip cookie-tårta med mascarponekräm

Det andra receptet är ett söt-salt godis med härlig knäck, Maria-kex och choklad.
Det är enkelt att göra. Du breder ut kex i en ugnsform, häller över snabblagad karamell (med farinsocker och smör som fått koka upp), gräddar snabbt och toppar till slut alltihopa med smält choklad, mer kex och strör över en nypa salt. Lät kanske som många steg, men alltsammans går på mindre än en kvart!

När godiset stelnat i kylskåpet kan du bryta det i mumsiga bitar.

Till receptet:

Söt-salt Chokladknäck

Faktiskt blev jag så otroligt nöjd med det här påhittet att jag känner mig “tvungen” att göra det snart igen, av privata skäl denna gång.

Ni måste testa det här till julen!

Det sista receptet är egentligen mera idé än recept; men jag har alltid velat göra ett kaktorn av våffelkex och som ni förstår var det här ett gyllene tillfälle att förverkliga min dröm!

Sagt och gjort.

Jag skaffade bakningslim (finns på alla större varuhus) och började montera ihop en variant på eiffeltornet. Mitt tips är att bygga direkt på fatet och bygga det som ett korthus från bottnen upp. Gör alltså inga försök till elelement (de går sönder när du flyttar dem).

Tornet är perfekt att sitta och mumsa på med en vän! Våffelkex är ju ett klassiskt tillbehör till glass, så det kan jag rekommendera.

Närmare instruktioner:

Eiffel-torn och glass

 

Hoppas att ni gillade mina idéer med glutenfria kakor.
Snart kommer det att dyka upp fler recept av mig på Schärs hemsida. Så håll utkik!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.