0 0
Read Time:3 Minute, 12 Second

Det finns arbetsdagar – och så finns det arbetsdagar. 🙂

Just den här tisdagen började ändå på normalt vis. Steg upp kring 7, samåkte med Jonas till jobbet och stämplade in lite efter 8. Startade datorn och svarade på e-post och annat kontor-igt. Kaffepaus vid 9. Det vanliga.

Därefter kom min kollega Linda till huset. Vi jobbade en stund och sen var klockan redan 11 – så vi åkte vi in till centrum på lunch. Linda ville äta “nån fräsch sallad” så jag föreslog Raawka, där vi åt… en fräsch sallad.

Får aldrig min egen hummus lika god som deras. VILL KOMMA SOM PRAKTIKANT!

Det är efter lunchen som denna normala arbetsdag övergår till en extraordinär arbetsdag.

Våga satsa podden SUMMER TOUR!

Vår podcast om och med österbottniska företagare ska nämligen ha sommartema i juni-juli. Lite kortare avsnitt med tydligt fokus på sommarnäringar. Turism, till exempel.
För att kicka igång serien bestämde vi oss för att göra en utflykt av det hela och banda flera stycken avsnitt på en dag.

Vi tar alla chanser att komma bort från kontoret och ut på fältet, men det var faktiskt bara en slump att vi råkade pricka in podcast-touren på denna ovanligt vackra sommardag i Maj. En av de sista innan vårvädret stabiliserar sig och går ner till mera normala 13-16 C.

 

Idag åkte vi alltså ut i Korsholms skärgård för att ta pulsen på fyra stycken företagare och som sagt: herregud, vilken härlig dag för ett sådant projekt! Varmt, soligt och klarblå himmel. Linda hade planerat allt i minsta detalj och jag behövde bara hänga på.

Vårt färdmedel, Lindas “sommarbil”. Jag har aldrig åkt cab förut, så nu fick jag checka av det på min bucket list.

Första stoppet, Björkö och Kvarkens värdhus.

Vi fick en rundtur och pratstund med ägarinnan Anne Ojala.

Vårt första poddavsnitt på finska, faktiskt! Tur att Linda är tvåspråkig, skulle bli aningen trögt att höra mig stamma fram frågorna.

Andra stoppet; Salteriet. Här fick vi till poddens andra avsnitt på finska!

Kimmo Kauppila är inne på andra säsongen som restaurang-caféägare och vi pratade om Kimmos företagande och småföretagarliv i skärgården.

Ni får lyssna på samtalet så snart jag klippt ihop det och fått grönt ljus från alla inblandade.

Efter Kimmo fick vi besök av Fredric Sandvik på Kvarkenturer. Otroligt sympatisk typ som var trevlig att prata med. För honom var poddar inget nytt för han brukar lyssna på bokpodden med Anne Hietanen, sa han. Så otippat!
Han ville dock inte vara med på bild för han hade inte klätt upp sig för dagen! 😉 Här hittar ni dock bild på honom .

 

Efter inspelningen med Fredric fick vi sätta på ett kol för att hinna i tid till vår avtalade tid med Freddi Skott på Kalles Inn.

Jag har aldrig varit ute till Klobbskat förut så jag blev faktiskt ganska tagen av hur vackert det var där.

Freddi visade oss runt på området och det fanns verkligen så mycket att se! Hade förstås inte med kameran på själva vandringen… Men det var häftigt. Nästa projekplaneringsdag på Kalles inn? JA? Hoppas chefen läser.

Freddi väntade en bussplast med gäster – så det blev bråttom att podda! Vi hann precis bli klara när bussen anlände på gården.

Jag fick passa på och knäppa bilder medan samtalet pågick, för att spara lite tid. Lyssnade ändå med ett öra.

En snabb visit – men inspirerande.

Efter besöket på Kalles inn åkte vi raka spåret tillbaka till Vasa, med undantag för en snabb wc-paus på Bernys. Linda slängde av mig hemma på kyrkoesplanaden och sedan styrde hon kosan hem till Jeppis.

Vilken tripp!

Nästa podcast summer tour tänkte vi skulle kunna bli en tripp söderut. Vem ska vi åka till? Tipsa gärna om företagare som skulle passa vårt sommartema!

Restauranger, lokala förmågor, sevärdheter… Mejla mig på malin.batmastar@yrkesakademin.fi .

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.