0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Är du på jakt efter ett recept på snabb och lättlagad pizza – gärna vegansk, glutenfri och proteinrik? Som dessutom är en fröjd för både öga och gom? Då har du kommit rätt! Jag tror nämligen att jag löste denna (till synes omöjliga) ekvation igår kväll.

Lösningen lyder – pizzabotten av falafelmix!

Eller, vilken som helst kikärts-vego-bullar mix duger egentligen. Jag valde Risentas tomat-och basilikabullar, tänkte att smaksättningen skulle passa bra till pizza. Blandningen består av kikärtor*, majsmjöl*, rismjöl*, quinoamjöl*, tomatpulver* 5 %, linfrö*, morot*, amaranth*, havssalt, persilja*, basilika* 0,7 %, oregano*, svartpeppar* och selleri*. ( *=ekologiska ingredienser).

Kan tillägga (för säkerhets skull) att jag inte är sponsrad av Risenta, jag gillar genuint deras produkter.

 

SÅ HÖR GÖR DU PIZZABOTTEN AV FALAFELMIX

1. Tillred mixen enligt förpackningen (tillsätt vatten och olja i det här fallet).
2. Platta ut degen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ta vatten på händerna så går det smidigare.
3. Grädda bottnen på 200 C i ca 10-15 minuter, tills torr och knaprig.
4. Ta ut bottnen och låt svalna. Toppa med raw toppings.
Alternativ; tillsätt ost och traditionell pizzatopping och kör i ugnen ytterligare en stund tills osten smält.

 

Jag gjorde en “plant based pizza” med ogräddad topping bestående av hemlagad paprikahummus och grönsallad. Jag tycker helheten blir superfräsch!
Egentligen hade jag tänkt ha på avokado också – men det fick jag skippa då mina avokadon hemma inte var mogna ännu.

Den här falafel-pizzan är både nyttigare än vanliga falafel (eftersom du inte steker i olja) och pizza (eftersom den inte innehåller vitt mjöl, jäst, eller ost). Mätt blir du också – och tillfredsställd.

Eftersom både bottnen och hummusen innehåller mycket bönor blir man ju proppmätt av 3 bitar – men på ett bra sätt! Kände mig inte alls upplåst efteråt. Med tillfredsställd syftar jag på att mitt sug för pizza ganska enkelt botades tack vare den mustiga tomatsmaken från kikärtsbottnen samt den fylliga hummusen. Den knapriga salladen var sen pricken över iet. MUMS!

 

Jag kan också tipsa om det här receptet på pizzabotten med chiafrön och glutenfria falafels.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.