0 0
Read Time:2 Minute, 43 Second

I helgen besökte jag ett bloggevent. Igen! Ja, det är verkligen fina tider för oss lokala bloggare. Hoppas att det håller i sig!
Denna gång samlades vi på Hantverkets hus Loftet i centrum av Vasa. Stället är känt för sin lunch, våffelbuffé, sin hantverksshop, utställningar och förstås självaste huset i sig som är ett av de äldsta byggnaderna i stan (1860-tal).

Överallt i cafét finns vackra porträtt av Tulla, som i början av 1900-talet var husets fru. Hon var en av stadens förebilder inom societeten och hon fascinerar mig! Jag brukar nu som då försöka tänka mig in i hur det var att leva som fin dam i Vasa under den tiden. Kläderna! Solparaplyet! Jag önskar att jag fick resa tillbaka i tiden bara för en dag så jag fick uppleva det. Jag läser på loftets hemsida:
Trots sin höga ställning var Tulla väldigt omtyckt av folket i alla samhällsklasser tack vare sin vänlighet och duktighet. Stadsborna beundrade Tulla när hon stolt red längs esplanaden och tjänstefolket berättade om hennes fina fester. Tulla brukade bjuda barnen på limonad och hålla balettlektioner eller teaterklubbar för dem.

Och ja, det sägs att det är Tulla som spökar på Loftet ibland. Håller ordning. Men jag kände inte av något speciellt i alla fall. Bilden är lånad. 

Eventet började kl 10. Vi togs emot av Malin Wälitalo-Palo verksamhetsledare på Österbottens hantverk rf. samt verkställande direktör på Loftet. Malin berättade om ett projekt som heter “Det österbottniska folkhemmet” som samlar lokala designföretagare och hantverkare. Några av dem var på plats och under brunchen berättade de om sina produkter som är med i projektet.

Brunchen var helt fenomenalt god! t.h handgjord havtornspralin.

Efter brunchen var det dags för workshop där vi fick gå mellan olika stationer och tillverka våra egna designer av olika material. Själv ytbehandlade jag en vacker träask!

Nappi- asken. Tanken är att man ska gömma undan mobil-laddaren (eller något annat) i asken. Knapparna kommer i olika färger, en österbottnisk färgskala som tagits fram för ändamålet. Jag valde blå.

 

Läder-workshop.

Det var, som vanligt, roligt att träffa andra bloggare. Denna gång under extra kreativa förhållanden.

Till en annan sak:

Just nu pågår utställning av “Lapuan Kankurit”s textilier på loftet. Jag är väldigt förtjust i deras badhanddukar och kökstextil. Ett nytt förkläde i linne är definitivt på min önskelista!
Jag tilltalas av LK:s svala stilspråk, färgerna, mönstret. Kvaliteten – inget känns väl så lyxigt och rejält som äkta linne! Hade förresten ett par svarta linnebyxor en gång som jag använde så mycket att jag nötte hål i linningen på dem av allt på och av-dragande. Ändå är de bästa byxorna jag någonsin haft. Måste köpa nya till sommaren.

Jag hittade en video på LK:s hemsida som jag bäddat in nedan. Ta en titt. Jag fick rysningar av videon! Måsarna, att springa barfota ner till bryggan. Åh.
Om längtan kan svida till – så gjorde den precis det.

 

Ett stort tack till Michaela och Loftet som ordnat en så härlig tillställning! Åter igen har jag haft en riktigt fin och inspirerande helg.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.