0 0
Read Time:3 Minute, 28 Second

Konceptet “Frukostflickorna”, med Michaela Finne i spetsen, är på tapeten igen efter en tids paus.* Roligt, tycker jag! Jag offrade en sovmorgon (inte så farligt som det lät) och traskade iväg till Marimekko-butiken kring 9.15. Där hade det redan hunnit bli en liten kö vid ingången.

*kan också hända att de inte alls haft nån paus och att jag är bara trög.

Jag betalade 10 €, fick en goodie bag (yes, en till marimekko-kasse till samlingen) och tog åt mig kaffe, smörgås och smoothies.

Jag sa hej åt alla bekanta och hängav mig åt diverse diskussioner samtidigt som jag mumsade i mig frukosten.

Sponsorer var Aroma Bageri (smörgåsar), Hämäläinen Leipomo (kaffe, kex) och Vasa Naturkost (smoothies & té).

Så småningom blev det välkomsttal och modevisning.

Michaela med sina långa ben var dösnygg i sin Marimekko-klänning.

Jag skulle gärna köpa en likadan åt mig själv – men det skulle inte funka… Jag är alldeles för kort!
Folk skulle antagligen komma till min undsättning direkt om de såg mig i den – eftersom jag uppenbarligen trasslat in mig i en gardin. Eller så skulle de felaktigt tänka – “oj, jag visste inte att den där klänningen fanns i maxi-modell!”

Men jag måste botanisera vidare, helt enkelt.

Jag gillade de svart-vita tunikorna med grafiska mönster.

De randiga tröjjorna är riktiga marimekko-klassiker. Ett par såna skulle jag nog vilja ha.

Den gula dräkten var ju för festlig!!

Butiksföreståndaren. Linda Välikorpi.

Kollegerna på jobbet visste inte vad frukostflickorna var för nåt (vi delar uppenbarligen inte samma SoMe-verklighet) så jag försökte beskriva fenomenet frukostflickorna så gott jag kunde. Jag gör det för er läsare nu också! Det är en sorts “rörelse”, ett öppet sällskap! En tjej-grej! Kvinnor i alla åldrar som diggar influencermarketing, girl power, frukost (obviously), färska blommor, goodie bags, vardagslyx, glossiga instagramkonton, mode och shopping – träffas och minglar. Ja, så skulle jag sammanfatta det. 🙂

Michaela grundade konceptet för ett par år sen med en annan tjej – men driver det numera i egen regi som creative consultant. Olika företag anlitar alltså Michaela för att ordna events hos dem/marknadsföra dem och med frukostflickorna-konceptet i bagaget kan hon knappast misslyckas!

Det finns utan vidare efterfrågan på den här typen av underhållning. Dagens event hade plats för 75 personer och de platserna bokades i ett huj, på 4 timmar var eventet fullt! Enligt Michaela fanns det dessutom en väntelista på ytterligare 40 personer (puh, vilket mejlande fram och tillbaka det måste ha varit).

Jag ska intervjua Michaela lite noggrannare om det här i Våga satsa-podden senare, så då får ni höra mer om alltihopa.

På min bucket list – samla ihop några kompletta set av marimekkofat! Beroende på hur välbärgad jag blir så kan det ta mig allt från två veckor till ett helt liv. Vi får väl se!

Träffade en barndomsvän, Axo. Hon var dagen till ära klädd i vintage Marimekko – fyndat på loppis. Smart! Jag vill också vara sån cool hipster! I ett ogenomtänkt ögonblick avslöjade Axo att hoppets stjärna-loppiset (där vid FPA) har en avskild hängare med bara Marimekko-kläder. Det skulle hon inte ha sagt! Svampstället avslöjat (och förmodligen ett minne blott nu när ni också vet om det).

Jag själv fastnade också på bild. Med tanke på bildkompositionen (vinklingen) är det ganska uppenbart att fotografen (Axo) jobbar på lokaltidning!

Det är alltså en komplimang!

Jag träffade också en annan bekant; Christina som bloggar på finachristinas.com. Den här bilden kallar vi “Christina och Monstera”.

Jag känner verkligen nu att jag kunde ha mer grönväxter i mitt liv.

På plats fanns även Sokos Emotion med en representant som sminkade läpparna på de som önskade. Eftersom varje person sminkades till yttersta perfektion gick också kön framåt i snigelfart. Jag köade tappert men fick ge mig. Jag får väl tigga till mig en konsultation i butiken istället, någon annan gång.

Det var många som nappade på Marimekkos erbjudande om mängdrabatt.

Jag kom inte hem med något från marimekko denna gång, men goodie bagens innehåll kan jag i alla fall visa upp!

Medicin-dosetten tyckte jag var lite lustig!

Det var min bildbomb från dagen! Tack för mig och tack för ett kul jippo!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Trend brunch event @marimekkoVaasa

  1. Som sagt så finns det minimonsteras här som jag nyss planterat om. Ifall de utvecklas som jag vill så kan jag nog avvara en av dig. Tack för pratstunden igår! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: