0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Kommunikativ information är utan tvekan ett av mina största intressen här i livet och är inte jag en lyckans ost som får arbeta med just detta? Ett av vårens och sommarens intressantaste uppdrag för mig är att producera en informativ podcast för Våga satsa-projektets räkning. Vi kallar det kort och gott “våga satsa-podden” och tanken är att vi ska intervjua österbottniska småföretagare och sakkunniga inom företagsamhet.

I det tredje avsnittet av podden ringer jag upp en bekant till mig – entreprenör Emelie Westerlund. Tillsammans med sin mamma Marie och syster Lisa driver hon företaget Dress Like Marie; snygga, pigga och sköna kläder för vanliga, kurviga kvinnor!

Emelie och Marie, Dress Like Marie

Vi snackar (bland annat) om visionen med klädmärket, hur det kom sig att hon blev företagare, hur det är att vara chef, hur det var att växa upp med en entreprenör-mamma och vad man ska tänka på om man vill starta klädbutik. Dress like Marie finns som nätbutik, med huvudkontoret på Åland och franschisebutiker i  Vasa, Pedersöre och i Sverige.

Jag och Emelie är riktiga BABBLARE och väldigt bubbliga och glada av oss – så ni får ha lite överseende med att det spårar ur för oss ibland! Hups! 🙂 Men företagsamhet behöver faktiskt inte vara så gravallvarligt alla gånger – och Emelie lever verkligen som hon lär. Hon har verkligen roligt på jobbet och tycker genuint om att vara företagare.
Ett lättsamt men intressant avsnitt blev det i alla fall och jag känner mig riktigt nöjd med vårt snack.

Hoppas att ni också tycker om det!

 

 

Emelie ville dock gärna tillföra några fler tips till protokollet (tiden rinner iväg då man har roligt) så här kommer de;

 

EMELIES BÄSTA TIPS FÖR ATT STARTA BUTIK

– Se till att finnas där din målgrupp finns, digitalt (snapchat, facebook, instagram etc….)
– Kom ihåg att marknadsföra online! Om det känns svårt, ta hjälp!
– Nätverka, nätverka, nätverka!

Top tips för att lyckas med nätbutik
– Ha tålamod och testa dig fram
– Satsa på marknadsföring och lär dig hur googleranking funkar
– Satsa på Some-marknadsföring
– Samarbeta med bloggar/poddar etc för att nå dina kunder

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.