Glutenfritt bananbröd

Idag tänkte jag bjuda er på ett recept på amerikanskt, glutenfritt bananbröd. Personligen tycker jag att en bit bananbröd utan tillbehör är ett väldigt trevligt tilltugg till eftermiddagskaffet. Och det är gott! I alla fall om man gillar banan! 😉

Bananbrödet doftar verkligen ljuvligt när det gräddas. Extremt enkelt är det att göra också; bara att lägga alla ingredienser i en matberedare och köra på! Ner med smeten i en brödform och in i ugnen… 🙂

Bilden är från en av mina bakningskurser.
Ett amerikanskt bananbröd kan bakas väldigt sött (som en mjuk kaka) med mycket ”gott” i smeten, ex. chokladbitar, men kan också bakas helt sockerfritt och med matigare mjöl i smeten (som ett bröd). Mitt recept landar någonstans i mitten och avnjutes som mellanmål.
 

 

MALIN’S BANANA BREAD

6 ägg
1 dl kokosmjölk
0,5 dl mörk sirap eller agavesirap
1 tsk bourbon vanilj ekologiskt vaniljextrakt
4 msk kokosolja
2 dl bovetemjöl eller durramjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk havssalt
3 mogna bananer medelstora, ekologiska

1. Värm ugnen till 180 C.
2. Kör alla ingredienserna i en matberedare och häll massan i en brödform.
3. Strö över valfri topping, sesamfrön till exempel
4. Grädda brödet i 45 minuter, låt svalna helt innan du skär upp det.