0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Naturligt glutenfri pajbotten kan vara trixigt att få till, och även jag har fått experimentera mig fram. Det blir så lätt smuligt och jobbigt. Gott! Men smuligt…

Men, här har ni slutligen ett bra resultat. Min goda pajbotten. Det låter både töntigt och lätt desperat att kalla sina matrecept för “god paj”, jag vet. Men den här pajen är verkligen supersmarrig. Jag var tvungen att skriva ut det i titeln för säkerhets skull. Det här receptet var mitt första riktigt lyckade pajdegsrecept utan gluten och tillsatser.

Men utvecklingen stannade inte här! Kolla gärna in min fenomenala toniskpaj, bottnen till den är om möjligt ännu bättre. Och titeln är också om möjligt än mer patetisk. Perfekt matpaj! *skratt*. Men den är värd alla superlativ.

Min goda kycklingpaj med naturligt glutenfri pajbotten

Pajdeg:
100g kallt smör, i tärningar
1 dl hirsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl ljust rismjöl
0,5 dl naturell färskost
1 msk kallt vatten

Fyllning:
grillad kyckling, riven
1 hackad gul paprika
1 strimlad salladslök, blast + lök
2-3 soltorkade tomater, i små bitar

Äggstanning:
3 ägg
200 g creme fraiche
salt, peppar

1. Värm ugnen till 200 C.
2. Pulsa samman smör och mjöler i en matberedare.
3. Tillsätt färskost och vatten, arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
4. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga bottnen.
5. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, låt svalna.
6. Fyll pajskalet med grillad kyckling som du rivit i små bitar, hackad paprika, soltorkade tomater och salladslök.
7. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och bred ut över pajfyllningen.
8. Sänk värmen till 175 C och grädda pajen i 30 minuter.
Låt pajen stå en stund innan du skär den i bitar.

 

Den glutenfria pajdegen kan ni använda till alla möjliga slags fyllningar!
Obs, jag har blandat 3 st mjölsorter eftersom de tillsammans blir smakmässigt fenomenala – men det går givetvis att ta 3 dl av bara en sorts mjöl om man inte vill blanda. Det är också smart att blanda det man har hemma först innan man köper nytt (men det vet ni ju redan).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Min goda kycklingpaj med naturligt glutenfri pajbotten

  1. Hej! Denhär ska jag absolut testa göra till en fest jag har snart nu undrar jag om du har recept på något “salt” som är både mjölkfritt och glutenfritt? (Som jag kan snoka upp här i bloggen 😀 ) mvh

  2. Ger hirsmjölet en viss smak som du var ute efter eller går den att ersätta? Är lite osäker om hirsmjöl går att köpa i matbutikerna här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: