0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Idag ska ni få receptet på glutenfria julköttbullar av mig, men först lite analys.

Jag fick en gång en kommentar på bloggens facebooksida om att kött inte skulle vara naturligt glutenfritt. Vi pratar alltså om icke processerat kött, själva råvaran som den är. Det gav mig en tankeställare.

Som ni vet betyder NGF (naturligt glutenfritt) absolut nolltolerans kring gluten. Livsmedlet får inte ha varit i kontakt med gluten i någon fom, punkt slut. Problemet med kött i är att de flesta djur hos oss föds upp på spannmålsfoder och det går emot strikt ngf-kost. Det ideala, enligt strikta ngf:are, vore att välja gräsuppfött kött. Tyvärr är det inte så enkelt att få tag på.

Personligen anser jag att det här påståendet om ngf och kött är långsökt och jag själv äter allt kött utan problem, men jag förstår argumentet. Jag är heller inte själv en strikt ngf:are men min blogg försöker vara det. Därför har jag tänkt extra mycket på det här med hur jag ska göra med köttrecepten framöver. Den här bloggen är ju faktiskt för er läsare och inte för mig.
Frågan återstår, vad ska jag hitta på för köttrecept nu som kunde tillfredsställa även mina mest strikta läsare?

Problem solved.
Säg hej till mina julköttbullar på naturligt glutenfritt ÄLGKÖTT! 😀

 

Jag har lyxen att vara sambo med en älgjägare så vi har tillgång till älgkött året om. Varje vinter bunkrar vi upp!

Vi har diskuterat kring köksbordet idag huruvida älgkött faktiskt är naturligt glutenfritt. Det är dock vår ödmjuka inställning att det borde vara det – så länge älgarna inte råkat gå förbi en veteåker och tagit sig en tugga eller två men det är högst osannolikt. Älgar gillar löv och gräs!

Nedan följer recept på en liten sats julköttbullar på älgfärs.

Obs! Receptet fungerar såklart även med vanlig blandfärs.

Förut gjorde jag alltid köttbullar på hälften blandfärs, hälften älgkött (inbillade mig att det blev godare då) men numera kör jag med 100% älgkött. Det har jag inte ångrat en sekund! Köttbullarna får verkligen en köttig smak, speciellt dessa glutenfria köttbullar som inte har drygats ut med en massa ströbröd. Glutenfritt är inte alltid det sämre alternativet… 😉

GLUTENFRIA JULKÖTTBULLAR

Läs receptet här

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.