0 0
Read Time:58 Second

Idag fyller jag år! 29 vintrar är saldot. 🙂 Av den anledningen blir det festlig stämning på bloggen idag. Jag ska visa er årets födelsedagstårta och ge er recepten på den också. En vintrig, julig (och ljuvlig) pavlovatårta i fyra våningar!

Det bästa med kalas, tycker jag, är att jag får ett “legitimt tillfälle” att baka en maffig tårta. Eftersom jag fyller i december är temat givet; vinter och jul. I år bestämde jag mig således för att försöka mig på en julgrans-pavlova!

Tårtan består av en sats marängsmet fördelad på 4 bottnar, tripp trapp trull. Som fyllning blev det helt enkelt vispad grädde och en hemlagad vaniljkräm gjord på de överblivna äggulorna från marängtillverkningen.

Jag stod länge i mataffären och funderade vilka frukter och bär som skulle kunna ge vinterstämning till kreationen och valet föll slutligen på granatäpple och björnbär. Sambon var med och hjälpte till; han är väldigt förtjust i exotiska frukter så jag fick typ slita loss honom från hyllorna för att komma vidare från frukt-och grönsaksavdelningen! Det var för övrigt hans idé att jag skulle använda en skiva carambola som stjärna i toppen.
Förslaget godtogs.

Receptet hittar du här.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.