0 0
Read Time:4 Minute, 15 Second

En sommardag ifjol (när vi ännu bodde på landet) kom marthaföreningens fotograf på besök till oss. Hon skulle ta några snabba bilder på mig och mina vinbärsbuskar för en tematidning om trädgårdsbär. Jag hade förberett en plåt med glutenfria kakor till fotograferingen och sambon hade fixat så att trädgården var i någorlunda respektabelt skick. Jag stängde butiken lite tidigare för att hinna hem i tid, men i övrigt var det en ganska vanlig lördag.

När fotografen Karin, i sällskap av sin sambo Magnus, anlände till gården började det givetvis ösregna. Vi hade inget annat val än att skjuta upp fotograferingen en stund och vänta ut regnskuren. Vi stod tillsammans alla fyra (min sambo var också med) och småpratade under terasstaket medan vi betraktade skyfallet. Karin berättade att efter fotograferingen skulle de åka till hennes barndomsväns 30-årskalas. “Ojdå, det börjar ju bli lite bråttom då”, kved jag nervöst. Totalt coola, som Karin och Magnus var, uppvisade de i alla fall inga yttre tecken på stress. Kanske det nu inte är hela världen att komma litet sent till en födelsedagsfest, tänkte jag. Vi gav paret t.om. en liten rundtur i trädgården innan de åkte.

Det visade sig sedan att födelsedagskalaset i själva verket var en täckmantel för bröllop, hos Svenskfinlands högst rankade bloggare, och vad jag kunde läsa i blogginläggen efteråt så hade fotografparet hunnit dit i grevens tid. Shit!
Eftersom jag är expert på att känna skuld för saker och ting så fick jag såklart en liten klump i magen. Jag har en soft spot för nervösa mammor och tidtabeller! Jag är den som styr upp sånt här, inte bidrar till stressen (även om det handlade om tillfälligheter som regn och ovetskap).

Saxat från Linns blogg:
Eftersom jag på förhand visste att några skulle vara försenade var det lite shaky. Vi kunde ju inte dra ut på det hur länge som helst, eftersom jag väldigt ogärna ville att Ronnie skulle sitta i skogen och vänta hela kvällen. Och jag ville ju att festen skulle börja med ceremonin. Jag menar, vi behövde pusta ut någon gång. 

///

Prick 18.00 parkerade Karin och Magnus ute vid vägen. Då kunde jag äntligen pusta ut. Mamma hade redan då sagt flera gånger att det kanske börjar vara dags för välkomsstal etc. Hon ville ju börja med maten och så. Jag ba nervöst “Äää-ä, jag tycker vi ska vänta tills alla kommer”. 

Jag är väldigt sällan bjuden på fest men allt som oftast finner jag ÄNDÅ mitt finger med i spelet. Är det inte av en händelse så är det genom jobbet eller för att jag hjälpt till på annat sätt med råd och recept. Lite knäppt, ändå. Som tur blev det ju en fin kväll för detta bröllopsparet! Som de flesta bröllop ändå blir! Fina, alltså!
Jag har serverat på jättemånga bröllop i mina dagar men har aldrig varit med om , eller hört om, bröllop som havererat eller bröllopspar som varit besvikna. Min erfarenhet är att även den mest nervösa bridezilla blir som en harmonisk, vandrande emoji med hjärtögon efter att vigseln är över. De verkar knappt bry sig om all de där små detaljerna längre som varit så viktiga inför festen. Det är härligt! Däremot finns det släktingar som ser till att vi i personalen sköter oss, hehe… 🙂
Jag ska försöka tänka på detta själv när det blir min tur att gifta mig. Oddsen för att saker och ting ska “skita sig” är trots allt ganska små. And all you need is… love. 🙂

Foto: Karin Lindroos

Så här blev bilden på mig. Jag hade tandställning på den här tiden så ville inte le, men jag trodde inte att jag såg så där extremt allvarlig ut! ÄÄÄSCH! Jag menar, jag kände mig glad! Synd på så fin bakgrund…
Men jag lär mig av mina misstag! De flesta personer ser allvarsamma (eller t.o.m småarga ut) när de fokuserar på något (även solstrålarna). Mitt bästa tips är att smålé lite när du plockar med någon grej, hur fånigt det än känns, för även om leendet inte syns i tandraden så syns det i kindbenen och man får ett mjukare intryck.

Men nog med anekdoter och parenteser!
Här kommer receptet på mina glutenfria trädgårdskakor med röda vinbär.

TRÄDGÅRDSKAKOR MED RÖDA VINBÄR
24 st

200 g röda vinbär

150g glutenfria havregryn
100g rismjöl
50g mandelmjöl
50g kokosmjöl
1 tsk malet finmalet psyllium (fiberhusk)
1 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 krm vaniljpulver
200g strösocker

170 g smör, rumstempererat
1 ägg

1. Pulsa samman alla torra ingredienser i en matberedare.
2. Tillsätt smöret och ägget och arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg.
3. Rör till sist ner bären lite slarvigt så att de inte går sönder.
4. Ta fram två bakplåtar och klä den med bakplåtspapper.
5. Forma 24 st bollar av smeten och placera ut dem på plåtarna.
6. Tryck till varje boll till en platt kaka.
7. Grädda kakorna på 200 C i 13-15 minuter beroende på ugn.
Receptet är taget ur min senaste bok ”Naturligt glutenfritt”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.