0 0
Read Time:56 Second

Mitt allra bästa recept på glutenfria cookies innehåller två av mina favoritingredienser, nämligen färskost och choklad. Oj, så mycket gott man kan hitta på av de två! Hoppas att ni ska tycka om dem också.

Mina bästa naturligt glutenfria cookies
12 stora kex eller 24 små

1 dl bovetemjöl
2 ½ dl rismjöl
1 dl kokosmjöl
¾ dl potatismjöl
0,5 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl farinsocker
½ tsk vaniljpulver
100 g naturell färskost
200 g smält smör
2 äggulor
100 g mjölkchoklad, grovhackad
mörk choklad till dekorering

1. Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
2. Arbeta in färskost och smält smör.
3. Tillsätt en äggula i taget.
4. Rör ned hackad choklad.
5. Ställ kexsmeten i kylskåpet i en timme att stelna.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Ta fram degen och forma den till stora eller små kex. Degen rinner inte ut på plåten, så tänk på att forma kexen som du vill ha dem från början.
8. Grädda kexen i ca 15 minuter, beroende på tjocklek och ugn.
9. När kexen svalnat, ringla över smält choklad.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

7 thoughts on “Mina bästa glutenfria cookies

 1. Hej,
  halva familjen tål inte mjölkprotein så vi kan inte äta färskost. Har du möjligtvis något förslag på passande ersättare?
  Receptet låter gudomligt och vi har allt hemma, förutom färskost då.
  Tack i förhand.

  1. Hej! Gör så här, skippa färskosten helt men späd degen litet med sojayoghurt (eller annan mjölkfri yoghurt som ni gillar). 0,5- 1 dl skulle jag gissa på. Det borde fungera!

   1. Tack för svar. Vi brukar använda Oatlys creme fraiche som är lite tjockare i konsistensen än yoghurt. Finns även yoghurt att köpa men den är skitäcklig. Creme fraichen är iaf ätlig. Skulle det funka att byta färskosten mot CF rakt av?

    1. Jag vet, yoghurten är inte god alltså… Byt ut rakt av med CF, det borde nog bli bra. Hör av dig hur det gick sen!

     1. Så, kakorna har bakats och smakats av. Sonen gillade dem skarpt men jag fick kväljningar. Kollade upp farinsockret då det är nåt vi vanligtvis aldrig använder och noterade att den innehöll maltodextrin. Jag kanske reagerar på det eller så är det nån ev lakritssmak från sockret. Jag HATAR lakrits!
      Konsistensen på kakdegen och kakorna är perfekta, jag gillar verkligen att de är lika lätthanterliga som vanliga kakor gjorda på vetemjöl. Stort plus för att receptet består av mjöler och övriga ingredienser som är relativt lätta att hitta i matbutiker.
      Kakorna ska helt klart bakas igen men då kommer jag byta ut farinsockret mot muscovadosocker, det ska finnas en sort som smakar kola.

      Ska baka något mer av dina recept i helgen och har ställt mig i klä på bibblan för att låna din bok. 🙂

     2. Jag blir så glad för din feedback! Hm, ja det kan hända att farinsockret inte är i din smak… Tycker du om kokossocker? Det brukar jag använda ibland (smakar då också mindre sött) men muscovadosocker är också bra. Gillar den mustiga smaken. Om du vill kan du också bara ta vitt socker. jag brukar blanda eftersom jag tänker att kexen får mera färg av mörkt socker.

 2. Jag ska bara ny sats så fort denna är slut och testar muscovado först. Kommer testa mig fram. Rapporterar såklart alla resultat. 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: