0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Nu är det äntligen dags för mig att officiellt haka på vego-utmaningen MÅNADENS GRÖNA. Månadens värd är Annelie med bloggen Blomster & Bakverk. Följer ni inte henne på instagram ännu ska ni göra det NU. Sååå inspirerande bilder med en härlig mix av blomsterarrangemang och intressanta recept.

Till Annelies ära har jag nu fotograferat mitt bidrag tillsammans med (den enda representativa krukväxten jag kunde hitta i mitt hem) min nyinköpta peperomia. Älskar att det låter som att jag visste namnet på den (fast det vore lögn, jag googlade). Jag kallar den kärleksfullt för gröna öronen!

Denna månad uppmanas vi att hitta på något vegetariskt på bokstaven P och jag kom (konstigt nog) genast att tänka på pudding! Eh. Så jag har alltså tolkat temat ganska generöst. Men. För att puddingen ska passa konceptet har jag gjort den extra GRÖN genom att göra en vegansk chiapudding samt smaksatt den med grönt tépulver (äkta matcha).

Jag valde att göra puddingen på 50% kokosmjölk och 50% havreyoghurt . Kokos för smaken, havre för konsistensen.

Havreyoghurtens utseende får mig alltid att tänka på ljuvlig vaniljkräm eller gräddpudding  – men tyvärr blir man ju lite besviken då den trots allt smakar som… havreyoghurt. Därav den extra insatta smaksskjutsen från kokos, mandelsmör, vanilj och kardemumma. Mandelsmöret tillför ju också välbehövligt protein till denna pudding.

P som i perfekt proteinpudding? 

Här kommer receptet:

MALINS GRÖNA CHIAPUDDING MED MATCHA

2 stora portioner

2 dl kokosmjölk, 17% fett (Santa Maria)
2 dl havregurt naturell (OATLY)
0,5 dl chiafrön
1 rågad matsked mandelsmör (Kung Markatta)
0,5 tesked malen kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk matcha
Sötning efter smak, eller ingen alls*

*jag använde 1 msk äkta, ekologisk lönnsirap

 1. Öppna burken med kokosmjölk och rör mjölken smidig med en sked.
 2. Häll upp hälften av kokosmjölken i en skål (spara resten ex. till middagen).
 3. Tillsätt övriga ingredienser och mixa alltsammans med stavmixer.
 4. Smaka av och justera smaken om det behövs (med kryddor eller sötning).
 5. Häll upp smeten i två stora bägare eller skålar.
 6. Plasta in skåalrna och låt stå i kylen över natten.
 7. Servera med bär eller frukt.

Nom nooom 🙂

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Månadens gröna: Chiapudding med matcha

 1. Den ska jag testa 😉 Men var hittar man matcha någonstans, vilken sorts affär kan ha det ?

  1. Matcha finns att köpa i specialbutiker och hälsokostaffärer. Jag säljer också matcha i min butik 😉

  1. Tack! Jag hittade mina björnbär i frysen av en slump – hade glömt att jag fått dem av mamma i höstas. Blev så glad! De är verkligen goda på frukosten, och så kan man äta dem som de är utan oro då de är garanterat inhemska.

 2. Finaste Malin <3 Stort tack för ditt inlägg och fina ord om mig. Och som det värmer att du fotat ditt bidrag tillsammans med lite blomster 🙂 Verkligen roligt att du är med och hjälper oss att inspirera till mera grönt. Tack! Kram från mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: