0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Som ni vet är jag den där personlighetstypen som alltid måste ha ett projekt på gång – och jag går just nu igenom en period då jag tänker ganska mycket på vad jag äter. Till exempel har jag funderat mycket på hur jag kan ta mitt glutenfria tänk och sammanföra det med vegetarisk mat, lågkolhydratkost och så kallat clean eating.

Vad jag försöker förklara är att jag nu kommer att tillreda en hel del “hälsomat” framöver men vill samtidigt förvarna er om att det bara är en “fas” i mitt liv så att ni inte blir chockade sen när jag drämmer strösockret på bordet en vecka före påsk. Jag kommer för alltid att vara en allätare.

Nåväl, till dagens tema. Muffins! Glutenfria, mjölkfria och sockerfria muffins var det här!  Jag ville ha något gott att slänga i mig då jag kommer hem från träningen och bara måste få snabb en belöning… Ni vet, den där kritiska stunden då man funderar; äta först eller duscha först? Hm. Tar en muffins i käften och hoppar i duschen. Kan erkänna att det inte alltid varit så nyttiga grejjer jag grabbat i dessa stunder. Nu är jag mer förberedd!

ENKLA MUFFINS UTAN SOCKER GLUTEN OCH MJÖLK

2 bananer, mosade
3 ägg
2 msk björksocker
100 g mandelmjöl
50 g kokosmjöl
1 tsk bakpulver
en nypa havssalt
60 g kokosolja, smält
frysta bär (ex. jordgubb, björnbär, blåbär, hallon)
kokosflingor och nötter till dekorering

 1. Rör mosade bananer, ägg och björksocker smidigt
 2. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i banansmeten
 3. Rör ner smält kokosolja.
 4. Fördela smeten i 12 muffinsformar och tryck ner generöst med bär i varje form.
 5. Toppa med hackade nötter och kokosflingor
 6. Grädda muffinsen på 200 C i 10 minuter (tills de rest sig och fått fin färg).
 7. Låt svalna helt innan du hugger in.

 

Tips från coachen:
Lägg inte så mycket fokus på smeten, att den ska bli så himla god, när du bakar sockerfritt. I de här muffinsen är det verkligen de goda bären som gör all skillnad! De är så goda som de är – lägg mycket av dem! Och ju fler olika sorters bär desto komplexare smak.

Jag har tryck ner riktiga bamsingar till jordgubbar i mitten på varje muffins  – och jag kan meddela att det var en fröjd att lägga tänderna i dem…  

Lycka till!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

7 thoughts on “Mumsiga muffins utan socker, gluten och mjölk

 1. Är inne på samma linje!Har just läst ut boken Food Pharmacy, rekommenderar den varmt. Lättläst och inspirerande!

  1. Jag har faktiskt inte läst den ännu! Men hört massor. Av naturen är jag dock alltid lite skeptisk till allt som hajpas – MEN – ska ge den en chans.

 2. Har du bakat nå utan ägg alltså som passar veganer? Jag vet att ägg går att ersätta med diverse ingredienser men orkar inte alltid själv experimentera och skulle vilja ha några recept jag vet funkar 🙂

  1. Hm jag vet nog också i teorin men har inte provbakat något ännu. Är det något speciellt recept du vill jag ska ta fram så kan jag ta mig an det som en utmaning? 😉

   1. egentligen inte men till kalas behöver jag en glutenfri, vegan gräddtårta 🙂 eftersom vi i vår familj har 2 personer med keliaki och en vegan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: