0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

I förra veckan var det min födelsedag, och för en gångs skull tog jag mig tid att baka en tårta. Minns ett annat jag, i ett annat liv, som knappt kunde vänta på att någon skulle fylla år så att jag fick en anledning att baka något festligt. Haha. Nu önskar jag inget annat än att mitt företag ska gå bra och allting annat kommer att lösa sig automatiskt. Som egentid i köket. Det vill jag ha mera av i framtiden.

cake2Jag försökte fånga skapelsen på bild men lyckades inte riktigt få till något fint foto. Det var kolmörkt i lägenheten och tiden knapp. Mitt liv är verkligen hektiskt just nu! Men receptet ska ni få i varje fall.

Det är annars väldigt opraktiskt att fylla år 10 dagar före jul, jag brukar inte orka eller vilja ställa till med kalas! Men jag har lovat mig själv nu att försöka göra mer “normala” grejjer och inte bara jobba, äta, sova. Jag får inte glömma bort den där personen som jag är då jag inte jobbar, vem hon nu egentligen är.

cake1

Tårtan blev hursomhelst en riktig chokladbomb. Death by chocolate, en amerikansk chokladtårta som jag gjort glutenfri. Hoppas att ni gillar den! Beklagar de taskiga bilderna, lyckades inte riktigt få till ljussättningen när det var så mörkt i lägenheten.

Chokladbottnar
100g hackad mörk choklad
3/4 dl kakao
2 dl hett kaffe
150g smör, rumstemperetat
3 dl farinsocker
2 ägg
1 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
1 tsk vaniljextrakt eller 1 krm vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1,5 dl potatismjöl
1 tsk psylliumpulver
1 tsk bakpulver
1 krm havssalt

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Häll det varma kaffet över hackad choklad och kakao i en värmetålig skål. Rör om och ställ åt sidan.
  3. I en annan skål; rör smör och socker pösigt.
  4. Tillsätt äggen ett i sänder under omrörning.
  5. Rör ner yoghurt/gräddfil och smaksätt med vanilj.
  6. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smeten växelvis med den smälta chokladen.
  7.  Fördela smeten i 2 st springformar klädda med bakplåtspapper (jag använde storlek 20cm i diameter).
  8. Baka bottnarna i 30 minuter och låt sedan svalna till rumstemperatur.


Mjölkchokladmousse med kaffe

1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
1,5 dl hackad mjölkchoklad
1/2 tsk vaniljextrakt eller 1 krm vaniljpulver
2,5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 tsk snabbkaffe
1. Värm grädde och smör på svag värme tills krämen är varm och smöret har smält. Låt det inte koka.
2. Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt chokladen, och låt den smälta i den varma grädden i ca 30 sekunder. Tillsätt vanilj och rör om tills du fått en slät kräm. Häll upp krämen i en stor skål och låt svalna.
3. Lägg en av chokladbottnarna på ett fat och bred på ett par matskedar av chokladkrämen på den.
4. Vispa försiktigt ihop grädde, strösocker och snabbkaffe tills kaffet löses, ca 1 minut.
5. Vispa sedan på medelhög hastighet tills det börjar bildas fasta toppar.
6. Rör ner ca 1 dl av den vispade grädden i fudgekrämen. Vänd med lätt hand ner återstående grädde.
7. Bred ut ett lager chokladmousse över chokladbottnen och lägg sedan på den andra bottnen.
8. Täck tårtan med resterande chokladmousse.* Ställ den i kylen att stelna tills servering.

  • jag täckte min tårta ganska tunt så att jag fick över mousse att spritsa ovanpå tårtan.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Death by chocolate cake, naturligt glutenfri

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: