0 0
Read Time:40 Second

img_2469

UGNSLAX I CITRONSMÖRSÅS

en halv laxfilé
citronskivor
salt, vitpeppar

 1. Ta benen ur filén med en pincett och lägg den i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt.
 2. Krydda och lägg på citronskivor, du kan gärna pressa lite saft över filén också.
 3. Stek i ugnen på 200 C ca 15-20 minuter, beroende på tjocklek och ugn.
 4. Servera laxen med citronsmörsås och kokt potatis.

CITRONSMÖRSÅS:
1 schalottenlök, finhackad
smör till stekning
en halv fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
saft och skal av en halv citron
2 rågade matskedar crème fraiche
salt, peppar
en nypa socker
50 g rumstempererat smör

 1. Fräs löken mjuk i smöret.
 2. Häll på 1 dl vatten, buljongtärning, vin och citronsaft och citronskal.
 3. Låt småputtra ett par minuter.
 4. Vispa ned crème fraiche och därefter smör – lite åt gången.
 5. Smaka av. Servera med laxen.

img_2472

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

8 thoughts on “Ugnslax i citronsmörsås

 1. Nästa gång det vankas fest hemma hos mig (tyvärr är det ganska sällan det händer, men har funderat att jag borde bli bättre på sånt!) ska jag bjuda dig och det kommer råda strikt matmedtagningsförbud. 🙂 Klen tröst, förstås, men jag förstår bara så väl vad du menar. Känner också ofta att jag inte riktigt hör till gänget, liksom.

 2. åh, jag vill också bjuda dig på fest – med eller utan mat! jag skrev åt linda just också att många av de bloggar jag gillar bäst lyser med sin frånvaro på nomineringslistan. du är en av dem! jag tycker du förtjänar så mycket cred för din blogg och ditt engagemang, nåt mycket finare än vad du kan få på galan. jag känner så igen den där känslan av att inte höra dit, även om det kanske låter tunt när det kommer från mig, i o m att jag är nominerad, men ändå. i feel ya.

  vi ses där <333

  1. Tack Ellen ? så snällt. Ser fram emot kvällen i alla fall, hoppas vi hinner byta några ord ✌

 3. Jag skulle också bjuda dej på fest då du verkar vara en äkta och genuin person (och då har jag bara läst bloggen och en gång varit i butiken och handlat under en arbetsresa i Vasa)! Själv känns det just nu att jag är den som bjuds med på saker för att de tar förgivet att jag ordnar allt det praktiska men som sedan genast glöms bort om någon annan fixar det eller så blir jag inte medbjuden för att de andra trodde att tiden inte skulle passa mej utan att de ens frågat.. Jag nominerade dej i två olika kategorier och och av de som nu nominerats så läser jag endast en och har hört talas om fem stycken.

  1. Åh, tack Ina för detta <3 Jobbigt att dina bekanta tar dig (och dina tider) för givet. Jag försöker bli bättre på att kräva respekt både privat och yrkesmässigt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: