0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Jag gillar inte att krångla till det när jag grillar. Det finns annat att göra på sommaren än att stå och laga mat, eller hur? Jag ska dela med mig av ett enkelt tips för att göra potatis på grillen.

Jag förkokade min potatis nu, men har du rester av kokt potatis i kylen ska du såklart använda det 🙂

grilla_blogg2

 

Medan jag preppar mina biffar inne  köket så passar jag på och kokar en kastrull med potatis. När grillen är het och allting är preppat för grillningen så brukar potatisen vara sådär nästan klar. Lite hårda i mitten ännu, men mjuka i kanterna. Det är perfekt.

Jag brer ut två ark alumiumfolie på bänken och lägger dem på varann. Häller av potatisens kokvatten och delar potatisarna i mindre bitar direkt i kastrullen (det behöver inte bli så snyggt). Sen häller jag ut potatisbitarna på mitten av foliearken, strör över salt och klickar över generöst med smör. Därefter strör jag över en näve hackad gräslök, rödlök och en näve hackad dill. Viker ihop alltsammans till ett paket och slänger på grillen. Där får det mysa i en kvart ungefär.

grilla_blogg3

 

Öppna paketet efter halva tiden och rör om bland potatisen. Då ångar det så här vackert (akta så du inte bränner dig bara).

Under tiden som potatisen gottar sig så hinner jag också grilla biffarna. Allt blir klart ungefär på samma gång. Success!

Bara en god sallad och en gräddfilssås som fattas, och det har jag ju förberett innan 🙂

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Potatispaket på grillen

  1. De e så gott med grillad potatis! blir också bra med nypotatis/färskpotatis. Om man lägger smaksatt färskost eller creme bonjour får man en gräddigare variant 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: