0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

Ett av de recept som jag fått mycket beröm för i mina dagar är denna härliga semifreddo! Alla älskar den. <3 Grundreceptet är en citronglass som du kan smaksätta med lite vad som helst. Jag smaksätter min semifreddo med rabarber och pistagenötter.

pistasch1

Jag har en liten och späd, men illrosa, rabarberstackare i min trädgård som lyckligtvis kommer upp varje vår. Den är absolut inget att göra saft eller kräm på, men den är otroligt vacker i bakverk. De rosa stjälkarna brukar jag skiva och koka ner till en god kompott (sylt) med socker och vatten. Rabarberkompotten har jag försiktigt svirlat ner i denna semifreddo. Om du inte har illrosa rabarber till hands så kan du fuska fram färgen genom att droppa ner hallonsaft i kompotten (ingen behöver veta, eller hur).

rabarber_citron2_edited

Jag tycker att det blir så vacker kontrast mellan den rosa rabarbern och de gröna pistagenötterna. Och gott, såklart. Så förbaskat gott… Ni MÅSTE testa detta <3

SEMIFREDDO MED CITRON, RABARBER OCH PISTAGENÖTTER
ca 6 portioner
Grundrecept:
0,5 l vispgrädde
3 dl socker
8 äggulor
saft och zest av 1 stor citron
en nypa salt
Smaksättning:
Rabarberkompott på späda, rosa rabarberstjälkar
pistaschnötter, skalade

semifreddo1_edited
Receptet är hämtat ur min bok: Malins nya mat (2015)
Citronglass: Börja med att förbereda ett vattenbad; ställ en kastrull med lite vatten i att koka på spisen. Vispa grädden krämig, men inte för fast. Ställ kallt.
Mät upp socker, äggulor, citronsaft, citronzest och salt i en glasskål och rör om. Sänk värmen på vattenkoket så att det inte stormkokar, vattenbadet ska bara sjuda lätt. Lägg nu glasskålen på kastrullen och börja vispa krämen över värmen. Krämen ska bli vit, fluffig och varm, upp till 70C. Med elvisp tar vispandet ca 4-5 minuter medan det för hand kan ta över 10 minuter. Det är viktigt att man vågar värma krämen tillräckligt länge, för att den ska tjockna, samtidigt som krämen inte får blir för varm, för då blir det äggröra.
När krämen tjocknat; ta skålen av värmen och fortsätt vispa tills krämen svalnat och du fått en fluffig smet. Vänd till sist ned den kalla, vispade grädden. Ställ kallt.
Improviserad rabarberkompott: Ta lika delar fint hackad rabarber, socker och vatten. Sjud ihop till en syltig konsistens. Låt svalna.
Montering: Ta fram semifreddosmeten och bred ut den i en porslinsform. Fördela rabarberkompotten i långa strängar ovanpå glassen och dra sedan mönster i glassen med en gaffel. Strö över pistaschnötter. Täck glassen med plastfolie och ställ i frysen att stelna minst 2h.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.