0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Två basvaror i mitt kök som alltid måste finnas är ÄGG och BANANER. Annars blir det panik.

Jag är alltid på språng och föredrar därför en lätt lunch som en sallad från sweet vaasa eller raawka. Men ibland jobbar jag hemifrån på förmiddagarna och då vispar jag oftast ihop en sats bananplättar åt mig. Jag äter dem för det mesta med turkisk yoghurt och lite sylt. Kvarg funkar också.

bananplättar

Mina bananplättar fick så fin respons på min instagram (bildgalleri hittas någonstans i vänstra spalten) – så jag tänkte att jag kan lägga upp en beskrivning här också.

Det är verkligen superenkla att göra!

 bananplättar2

 

BANANPLÄTTAR | Du tar 1 banan och mosar den i en skål. Knäcker ner 2 ägg och rör om. Tillsätt 1 tsk flytande honung, 1 msk mandelmjöl och 1 msk havremjöl. Värm en stekpanna och smält 1 msk kokosolja i den. Häll sedan all den smälta kokosoljan i banansmeten. Det av oljan som blir kvar i stekpannan räcker som smörjmedel för hela laggen.

Stek små plättar, typ två – tre i gången, på var sida på medelhög värme. Hur länge ska man steka? Vet inte riktigt, brukar steka dem tills de nästan bränns! Fem före brända. Då är de färdiga. 😀

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Mina superenkla bananplättar

  1. Tack för påminnelsen, jag har inte lagat bananplättar på länge, så jag måste kolla upp hur jag hade gjort… Jag har använt varianten som finns i det här inlägget http://a-rou.indiedays.com/2014/03/30/bikinibody-bootcamp-ruokavalio/ Fast jag måste erkänna att jag har använt ett ägg i stället för två äggvitor, jag vill inte slösa med mat och risken finns att jag glömmer bort de sparade gulorna så att de hinner blir dåliga innan jag använt dem.

    1. Ja just det, fitness-brudarna skippar alltid äggulorna 😀 men då är man nog pedantiskt noga med kosten, tror inte det har någon större betydelser för oss vanliga dödliga. Får också dåligt samvete av att slänga mat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: