Mina superenkla bananplättar

Två basvaror i mitt kök som alltid måste finnas är ÄGG och BANANER. Annars blir det panik.

Jag är alltid på språng och föredrar därför en lätt lunch som en sallad från sweet vaasa eller raawka. Men ibland jobbar jag hemifrån på förmiddagarna och då vispar jag oftast ihop en sats bananplättar åt mig. Jag äter dem för det mesta med turkisk yoghurt och lite sylt. Kvarg funkar också.

bananplättar

Mina bananplättar fick så fin respons på min instagram (bildgalleri hittas någonstans i vänstra spalten) – så jag tänkte att jag kan lägga upp en beskrivning här också.

Det är verkligen superenkla att göra!

 bananplättar2

 

BANANPLÄTTAR | Du tar 1 banan och mosar den i en skål. Knäcker ner 2 ägg och rör om. Tillsätt 1 tsk flytande honung, 1 msk mandelmjöl och 1 msk havremjöl. Värm en stekpanna och smält 1 msk kokosolja i den. Häll sedan all den smälta kokosoljan i banansmeten. Det av oljan som blir kvar i stekpannan räcker som smörjmedel för hela laggen.

Stek små plättar, typ två – tre i gången, på var sida på medelhög värme. Hur länge ska man steka? Vet inte riktigt, brukar steka dem tills de nästan bränns! Fem före brända. Då är de färdiga. 😀