Omelettrulle fylld med lax och spenat

RECEPT | Världens godaste omelettrulle med laxfyllning!

omelettrulle_blogg2

Eftersom jag har svårt för att ange exakta mängder då det gäller örter och blad så kör jag med ”grova nypor” och ”rejäla nävar”. Jag hoppas ni förstår mig ändå.

 

OMELETTRULLE MED SPENAT & LAX – FYLLNING

Omelettsmet:
6 ägg
3 dl matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Fyllning:
ca 150 g lax (eller forell) i tärningar
smör till stekning
en rejäl näve färsk spenat, sköljd
en grov nypa färsk dill, hackad
salt, peppar
ca 1 dl crème fraiche

Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla pappret med lite smält smör. Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde med stora svep. Salta och peppra. Slå omelettsmeten i formen. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, cirka 15 minuter. Låt omeletten svalna något.

Under tiden, gör fyllningen: Stek laxbitarna i smör nästan klara. Stek med spenaten och börja krydda. Rör ner crème fraiche och lår puttra ihop typ 30 sekunder. Ta av värmen. Bred ut fyllningen över ugnsomeletten. Ta tag i bakplåtspappret under omeletten och lyft försiktigt – vinka över en bit av långsidan först, börja sedan rulla omeletten till en rulltårta – bara med hjälp av pappret. Försök avsluta med att få skarven underst. Klart! Ät som den är.