Mexikansk kaffedryck

Finns det något härligare än terasskaffe så här års? Just när man känner att man är vid vägs ände gällande hur mycket vinterköld och mörker och elände en människa kan orka med så kommer vårsolen och livar upp. Och man byter till vårjacka och blir förkyld på kuppen. Men det är det värt!

Om man hittar lä vid en södervägg och blundar för en stund kan man fantisera att det är sommar. I alla fall ana att den är på väg…

mexicancoffee5

BRICKA : klick | KÖKSHANDDUK : klick |

Det här är min favoritkaffe. En lyxig kopp kaffe med kanel, muscovadosocker och vispad grädde. Skulle du vilja ta och göra en ”riktig” mexican coffee till kvällskvisten ska du spetsa den med kahlua och/eller (omg) tequila.

 

MEXICAN COFFEE
2 glas

2 koppar mörkrostat kaffe
muscovadosocker, kanel
1 dl vispgrädde, löst vispad

Brygg kaffet. Lägg 1 tsk socker i var glas samt en nypa kanel. Häll på kaffet och rör om. Skeda grädden ovanpå. Avsluta med att pudra över kanel och socker.

 

Ha en bra dag <3