0 0
Read Time:54 Second

Här kommer receptet på kladdkakan jag gjorde till midsommar.

KLADDKAKA, GLUTENFRI

200 g mörk choklad
200g smör
0,5 dl kaffe
2 msk kakao
4 ägg (i gulor och vitor)
2 dl rörsocker
4 dl mandelmjöl

Sätt ugnen på 180 C. Lägg bakplåtspapper i bottnen på en springform, 20 cm i diameter. 
 
Hacka chokladen grovt och skär smöret i tärningar. Smält samman choklad, smör, kaffe och kakao i en kastrull på svag värme. Rör om och var försiktigt så att chokladen inte bränns i botten. Separera äggen. Vispa äggulor och socker pösigt i en bunke. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke, gärna av plast eller metall. Vänd ner chokladsmeten i bunken med äggulorna. Tillsätt mandelmjölet. Vänd ner hälften av äggviteskummet, försiktigt. Tillsätt sedan resten av äggvitorna. Häll upp smeten i kakformen och grädda i 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten, men stelnad i kanterna. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Pensla den gärna med kaffe efteråt och dutta över kakao. 
 
Servering: Jag spritsade vispgrädde ovanpå min kaka och dekorerade med jordgubbar.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.